Kinderyoga

Aangepast aan de belevingswereld van het kind wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met het uiten van gevoelens.

Zo fijn,

Een niets-moet mentaliteit.

Alle yogavormen komen aan bod en dan in een speelsere vorm. zoals de kinderzonnegroet, de dolfijn, de hond en ook childpose. Aangepast aan de belevingswereld van het kind. De TreeOfJoy kinderyoga is speelser en door deze combinatie kunnen kinderen leren om er langzaam achter te komen wie ze zijn. Vaak benoemen we de houdingen anders omdat ze in een thema verweven zijn.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het leren uiten van gevoelens. Het is niet altijd gemakkelijk om om te gaan met emoties. Dankzij yoga kunnen kinderen leren dit een betere plek te geven. En niks moet. Even heerlijk een uur zonder prestatie, en ‘zijn’ in het moment! Je leert bezig te zijn met ontdekken van je eigen ik en bewustwording van de kinderen erom heen. De kinderen werken met elkaar en individueel. Samenwerking is een belangrijk onderdeel. Geaccepteerd worden, samenspel én plezier zonder competitie.

praktische informatie

Wanneer

In de tweede schoolweek van Augustus 2021 starten de Tree of Joy Kids Yogini lessen weer op maandag en/of woensdagmiddag

Tarief

10-rittenkaart: €140 (12 weken geldig)

 

leeftijden

Kinderen leren door het beoefenen van yoga te luisteren naar hun lichaam, ze leren voelen doormiddel van ademhaling, krijgen meer zelfvertrouwen, ze leren om te gaan met hun mogelijkheden maar ook met hun onmogelijkheden. En natuurlijk houdt yoga het lichaam soepel, versterkt het en voel je je er gezonder door.
4-7 jaar: Onze fantasie neemt ons in deze les mee op reis, vol met oefeningen om het lichaam te versterken en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ook leren de kinderen bewust om te gaan met de ademhaling om daardoor beter te leren focussen en ontspannen. Kortom een gezonde basis voor de eerste jaren op de basisschool.
8-11 jaar: Samenwerken brengt kracht, vertrouwen en plezier met zich mee. Iedere klas biedt uitdagendere oefeningen waardoor de nadruk meer ligt op focus, coördinatie en flexibiliteit. We werken met deugden en affirmaties om zelfvertrouwen te ontwikkelen en leren te ontspannen door het beoefenen van meditatie en visualisatie.
12-14 jaar: Leuk! Yoga voor jou. Wil jij lekker bewegen en ook heerlijk ontspannen? Kom dan Yoga doen. We werken aan zelfvertrouwen en dat je concentratie verbetert. We gaan lekker ontspannen en je leert inzien wat je voelt en waar jouw grenzen liggen. Na een uurtje yoga is je hoofd rustig, ben je toch vol energie en denk je weer lekker helder.

Locatie: de lessen worden gegeven in Amsterdam zuid, op de titiaanstraat.

Adres

Titiaanstraat 13

1077RC Amsterdam

Nederland

telefoon

06 2232 8313

Follow