Mijn naam is Yvette, Raja yogadocent en ik ben een trotse moeder van twee prachtige kinderen van 15 en 19 jaar.

over mij

Mijn eerste yogaervaring was toen ik nog niet zo lang in Amsterdam woonde. Bikram op de Ceintuurbaan terwijl er nog tapijt op de grond lag. De jaren daarna volgden er meer fitness & pilates dan yogalessen. Na de geboorte van mijn prachtige dochter ben ik lessen gaan volgen bij de Yogatree in Blaricum. Een serene plek, fijne lessen en de meest bijzonder mooie boomstam van een eik te midden van de studio die door het dak naar buiten reikte. Indrukwekkend en een aards gevoel. Het deed me goed om weer dichter bij mezelf te kunnen komen. Het ‘’zijn’’ in deze bijzondere studio en het volgen van deze lessen raakten iets in mij. Dit moment zette een basis voor de hectische jaren die daarna volgden. Staande houden in onduidelijke tijden, leren in te zien wat binnen je vermogen ligt, bewustwording, stappen terug en vooruit, gronden, grenzen aangeven en groei.

En zo kwam de boom een paar jaar geleden weer terug in mijn yogaleven…. Als kind werd, mijn yogaleraar in Bali, dagelijks door zijn opa meegenomen, naar het topje van de berg. Kawi leerde daar te kijken hoe een boom bewoog en hoe deze stond. Diep geworteld, sierlijk & wuivend. Daar leerde Kawi de Boom oefening, Vrkasana. Het wortelen van je voeten in de grond, het strekken van je lichaam en (voor het kind) het sierlijk wuiven van de takken. Daar werd ik emotioneel van. Dit raakte mij omdat ik zag dat deze leraar zoveel rust uitstraalde, zijn verhaal zo puur kon overbrengen en hij zoiets liefdevols had meegekregen van zijn opa. Met zoveel warmte en rust vertelde Kawi over zijn opa en vanuit zijn hart bracht hij de yogalessen aan mij over.

Dit was voor mij het moment waardoor ik voor yoga koos. En ik uiteindelijk inzag dat ik ook kinderen iets extra’s mee wil geven, waar ze hun leven lang plezier van kunnen hebben.

 

Ik wil ze zo graag een stukje flexibiliteit, vreugde, bewustwording en rust meegeven: de voordelen die ikzelf steeds meer ervaar in het dagelijks leven dankzij het beoefenen van de yoga. En zo inmiddels ook volwassenen.

Zo werd de TreeOfJoy geboren.

Qua opleidingen heb ik een 4-jarige Raja yogaopleiding, 1-jarige kinder yogaopleiding en een 1-jarige deugden yogaopleiding met veel plezier afgerond. Daarnaast heb ik een tieneryoga workshop, Deugden workshop, Yama’s & Niyama’s workshop, Meditatie workshop, Mindfulness workshop en een Yoga Nidra workshop gevolgd.

Als kers op de taart heb ik mijn eindscriptie geschreven over hoe Yoga oplossingen kan bieden bij een liefdevolle scheiding, bij het voorkomen van een scheiding en  bij liefdevol verder gaan na je scheiding.

Namasté, Yvette

Adres

Titiaanstraat 13

1077RC Amsterdam

Nederland

telefoon

06 2232 8313

Follow